AC Oulu otti vakuuttavalla tavalla elintärkeän kotivoiton sunnuntaina, kun FC Hämeenlinna kaatui Oulu-lehti Areenalla lukemin 4 – 0. Isäntien maaleista vastasivat Antti Pehkonen, Juha Majava, Frank Jonke ja Dominic Yobe.

KATSO OTTELUN MAALIT MTV3:n sivuilta!

Pakkovoitto tai paineet eivät näkyneet millään lailla AC Oulun otteissa sunnuntaina, päinvastoin. Täynnä intoa otteluun tullut kotijoukkue hemmotteli 2 500 katsojaa upeilla maaleilla ja näyttävällä voitolla.

Voiton myötä AC Oulu nousi 52 pisteeseen ja on nyt erittäin lähellä suoraa nousua Veikkausliigaan. Vähintään liigakarsintapaikka on jo täysin varma, ja mikäli Viikingit ei voita maanantain rästiotteluaan, varmistuu myös suora nousu ennen viimeistä kierrosta.

Jos Viikingit voittaa maanantaina vierasottelussa Atlantiksen, nousee se AC Oulusta kahden pisteen päähän ja tällöin ratkaisu tapahtuu vasta ensi lauantain päätöskierroksella. Tässäkin tapauksessa AC Oululle voi riittää TPV:tä vastaan jopa tasapeli, sillä oululaisten maaliero on tällä hetkellä viisi osumaa Viikinkejä parempi. Voi siis sanoa, että liiganousu ei juurikaan lähempänä voisi tällä hetkellä olla.

Sunnuntain otteluun AC Oulu sai todellisen unelma-alun. Heti minuutin pelin jälkeen Mika Nurmela pääsi laukomaan hyvästä paikasta rangaistusalueen tuntumasta, mutta vieraiden maalivahti Antti Ekholm sai torjuttua laukauksen kulmapotkuksi. Seuranneesta kulmapotkusta syntyi kuitenkin tärkeä avausmaali, kun Nurmelan antamaan kulmapotkuun pääsi ensin väliin Jarkko Hurme ja lopulta kapteeni Antti Pehkonen ohjasi pallon sisään.

AC Oulun toinen maali oli erittäin lähellä 18 minuutilla, kun Niko Kukka pääsi rankkarialueen sisältä pommittamaan Nurmelan päätyrajan tuntumasta tulleen vapaapotkun jälkitilanteesta. Kukan laukaus lähti hieman sivuun, ja Frank Jonke meinasi ehtiä ohjaamaan pallon maaliin. Yritys ei kuitenkaan päättynyt maaliin.

Ottelun toinen maali syntyi 22. minuutilla yhdellä kauden komeimmista kuvioista, kun kotijoukkue sai vapaapotkun vajaasta 20 metristä. Pallon takana ensin ollut Nurmela juoksi taktisesti pallon yli, jonka jälkeen Kukka vippasi pallon muurin yli ja ohi vasemmalle Juha Majavalle. Näin Majava oli yhtäkkiä yksin läpi ja laukoi pallon varmaakin varmemmin maalin kattoon.

2-0-osuman jälkeen vieraat jäivät entistä selkeämmin hurjalla itseluottamuksella jyränneiden isäntien jalkoihin, ja hämeenlinnalaispuolustus joutui paiskimaan hommia otsa hiessä välttyäkseen lisämaaleilta.

Yhden paikan Hämeenlinnakin sai avausjaksolla, kun Jaakko Juuti pääsi laukomaan Dennys Rodriguesin hieman epäonnistuneen maalipotkun jälkeen. Juutin kuti viuhui kuitenkin hieman etukulmasta ohi. Kokonaisuutena ensimmäinen puoliaika oli joka tapauksessa selkeästi AC Oulun.

Dominic Yobe puski AC Oulun neljännen maalin ja Dennys Rodrigues torjui jälleen nollapelin. Kuva: Tapani Pikkarainen

Toiselle jaksolle Hämeenlinna tuli hieman aktiivisemmalla otteella ja heti alkuminuuteilla Juuti pääsi yrittämään vasemmalta. Rodrigues torjui kuitenkin varmasti.

Hämeelinnalaisten niskat taittoi lopullisesti Frank Jonke, joka pommitti lukemat 3-0:aan 51. minuutilla. Maali syntyi jälleen erikoistilanteesta, kun Nurmelan matalan kulmapotkun jälkeen palloon pääsi ensin Juho Meriläinen, jonka jälkeen Jonke tulitti pallon komeasti maalin kattoon.

Loppuhetkillä AC Oulu kaunisteli vielä maalieroaan viimeistelemällä loppulukemat 4-0:aan. Tämäkin maali oli hieno kuvio, kun Dominic Yobe puski Tommi Kauppisen erinomaisen keskityksen verkkoon.

Näin Ykkösen sarjakausi on yhtä kierrosta vaille valmis. AC Oulu kohtaa viimeisessä ottelussaan Oulu-lehti Areenalla TPV:n ensi lauantaina. Ottelun panoksista ei ennen maanantaita ole tarkkaa tietoa, mutta joka tapauksessa luvassa on oululaisen futiskauden huipennus, johon odotetaan kauden selkeää yleisöennätystä.

AC Oulu – FC Hämeenlinna 4 – 0 (2 – 0)

2min. 1 – 0 Antti Pehkonen (Jarkko Hurme)
22min. 2 – 0 Juha Majava (Niko Kukka)
41min. FC Hämeenlinna Pekka Sihvola varoitus
51min. 3 – 0 Frank Jonke (Juho Meriläinen)
88min. 4 – 0 Dominic Yobe (Tommi Kauppinen)

Yleisöä: 2 468