AC Oulu kärsi koko kauden toisen tappionsa ja taipui ensimmäistä kertaa kotiyleisönsä edessä, kun Ykkösen sarjajohtaja PK-35 vei pisteet Raatista Vantaalle sunnuntai-illan kärkiottelussa. Vieraiden voitto kirjattiin lukemin 2 – 1.

Sarjakausi ei ole vielä edes puolivälissään, mutta siitä huolimatta kotitappio oli AC Oululle karvas, sillä voiton myötä PK-35 repäisi sarjan kärkikahinoissa viiden pisteen kaulan oululaisiin.

PK-35 näytti Raatissa, ettei joukkueen porskuttaminen sarjan kärjessä ole sattumaa. Vantaalaisryhmä pelasi erittäin tiivistä puolustuspeliä ja oli vaarallinen myös omissa hyökkäyksissään. Vaikka AC Oululla oli ottelussa omat etsikkoaikansa, oli PK-35 tämän kauden paras vierailija Oulussa ja ansaitsi voittonsa. Vastaavasti AC Oululla on viimeistään nyt tarkka mietinnän paikka, mikäli joukkue mielii pysyä kärkikaksikon PK-35 ja FC Lahti kyydissä mukana.

Ottelu sai oululaisittain painajaismaisen alun, sillä jo neljännellä peliminuutilla maalivahti Jeremy Vuolo joutui kaivamaan pallon selkänsä takaa. Osuma oli AC Oulun oma maali, kun avauskokoonpanoon selkävaivojen jälkeen palannut Juho Meriläinen yritti liukumalla katkaista vantaalaisten oikealta hyökkäyslaidalta lähettämän pallon, mutta peliväline ohjautui epäonnekkaasti suoraan omaan verkkoon ohi voimattoman Vuolon. Kokonaisuutena isäntien puolustuspelaaminen oli avausjaksolla luvattoman epävarman oloista.

Kymmenen minuutin paikkeilla aiempia Oulussa käyneitä vierasjoukkueita aktiivisemmin pelannut PK-35 sai kulmapotkusta parikin vaarallista tilannetta AC Oulun maalille, mutta näistä selvittiin säikähdyksellä.

AC Oulu sai ensimmäisen potentiaalisen tilanteensa 12. minuutilla, mutta sunnuntaina varsin pimentoon jääneenRandy Edwini-Bonsun nousu vasemmalta päättyi lopulta vieraiden onnistuneeseen katkoon ja sitä myöten kulmapotkuun.

Yli kaksituhatpäinen kotiyleisö pääsi tuulettamaan ottelussa lopulta ainoan kerran 18. minuutilla, kun AC Oulu sai tehtyä niin ikään onnekkaan maalin. Vieraiden alimman miehenOjembe Olatugan alaspäin suunnattu puskupallo karkasi suoraan maalivahti Miikka Häkkisen ohi ja oli valumassa kohti tyhjää maalia. Palloon pääsi vielä hieman ennen maaliviivaa väliin Matias Ojala, joka tyrkkäsi tasoituksen saaden samalla tililleen ensimmäisen virallisen sarjaosuman aikuisten otteluissa.

Vasta 16-vuotias Ojala avasi maalitilinsä miesten Ykkösessä, mutta sunnuntaina se jäi laihaksi lohduksi. Kuva: Tapani Pikkarainen

Avausjakso oli kauttaaltaan suhteellisen tasaista vääntöä. Reilun puolen tunnin pelin jälkeen AC Oulun illan pirtein pelaaja, nuori Arttu Siira, haastoi hyvin vasemmalta laidalta ja petasi harhautustensa jälkeen boksin sisään laukaisupaikan Daniel Owusulle. PK-35:n puolustus pääsi kuitenkin väliin Owusun kutiin ja seurauksena oli kulmapotku.

Ottelun voittomaaliksi jäänyt osuma syntyi avausjakson lopulla, 43. minuutilla. PK-35 sai kulmapotkun, josta seuranneen ensimmäisen puskun maalivahti Vuolo torjui, mutta paluupalloon ehti ensimmäisenä Kim Raimi, joka laukoi vieraat 2-1-johtoon.

Aivan ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä AC Oululla oli vielä erinomainen tilaisuus tasoittaa peli, mutta Edwini-Bonsun pusku rangaistusalueen sisältä Juha Majavan keskityksestä suuntautui hieman maalin ohi.

Toisella jaksolla AC Oulu hallitsi peliä, mutta suurimmalta osin vain näennäisesti. Hyökkäyksiin lähtö oli edellisen kotiottelun tapaan liian hidasta, jonka johdosta valkopaitojen puolustus pääsi rauhassa ryhmittymään hyökkäyksin vastaanottoon. Lisäksi AC Oulun tavaramerkki, kova hyökkäyspään prässi, suorastaan huusi poissaoloaan.

Todelliset maalipaikat jäivät vähiin, vaikka esimerkiksi 54. minuutilla Owusu pääsi laukomaan Mika Nurmelan vapaapotkun jälkeen kohtuu paikasta. Vierasjoukkueen maalivahti, tällä kaudella peräti kuusi nollapeliä pelannut Miikka Häkkinen kuitenkin torjui laukauksen.Loppuminuuteilla puolittaisen paikan sai myös 82. minuutilla hyökkäykseen vaihdosta tullut Ilja Fomitsev, mutta kurkotus Nurmelan antamaan palloon jäi aavistuksen vajaaksi.

Kauden ensimmäisen kotitappion myötä AC Oulu joutui siis selkeästi takaa-ajaksi PK:35:een ja maanantaina oman ottelunsa pelaavaan FC Lahteen nähden. Seuraava ottelu on ohjelmassa tulevana torstaina, jolloin AC Oulu matkustaa reilun sadan kilometrin päähän PS Kemin vieraaksi.

Harvoja positiivisia asioita sunnuntai-illassa olivat loukkaantumisista kärsineiden Mika Lähderinteen ja 70. minuutilla kentälle tulleenJuuso Majavan ensimmäiset peliminuutit tälle kaudelle, vaikka täydet 90 minuuttia pelanneen Lähderinteen otteissa näkyikin pitkä pelaamattomuus.

AC Oulun kannattajaryhmä Sinitähdet järjestää torstain Kemi-otteluun linja-autokuljetuksen, ja nyt onkin oikea aika lähteä joukolla joukkueen tueksi. Pienessä vastamäessä kannattajien tuki on tärkeämpää kuin koskaan! ILMOITTAUDU MUKAAN TÄSTÄ!

AC Oulu – PK-35 1 – 2 ( 1 – 2)

4min. 0 – 1 AC Oulun oma maali
18min. 1 – 1 Matias Ojala
43min. 1 – 2 Kim Raimi

Yleisöä: 2 182