AC Oulu päätti alkukauden vierasrupeamansa Hämeenlinnan aurinkoisessa helatorstai-illassa vakuuttavimmalla mahdollisella tavalla. FC Hämeenlinna kaatui murskalukemin 4 – 0.

AC Oulun esitys perinteisesti vaikealla Hämeenlinnan Kaurialan stadionilla oli suvereeni ja ylivoimainen. Parhaimmillaan AC Oulun pallollinen peli ja syöttökuviot kulkivat kuin Barcelonalla konsanaan pallon liikkuessa pelaajalta toiselle. Kotijoukkue jäi oululaisten jyrän alle totaalisesti.

AC Oulun näytöksestä pääsi nauttimaan myös Tervareiden B-juniorijoukkue, joka oli saapunut oman Helsingin pelireissunsa päätteeksi seuraamaan Oulun ykkösjoukkueen ottelua. Tervari-junnut antoivatkin hienosti tukea AC Oulun Etelä-Suomen kannattajaryhmälle.

AC Oulu sai otteluun välittömästi unelma-alun, kun syntymäpäiväsankari Janne Hietanen juhlisti merkkipäiväänsä puskemalla Mika Nurmelan antaman kulmapotkun verkkoon. Välissä palloon pääsi myös Daniel Owusu.

– Se oli hieno ja harjoiteltu kuvio. Oli nimenomaan tarkoitus, että Daniel jatkaa pallon eteenpäin Hietsulle, päävalmentaja Juha Malinen korosti.

– Hieno alku saatiin synttäripelilleni. Numero kaksi teki maalin peliminuutilla numero kaksi, Hietanen myhäili pelinumeroonsa viitaten.

– Heti alusta lähtien huomasi, että tästä tulee hyvä peli, Malinen totesi.

Hämeenlinna sai muutamaa minuuttia myöhemmin potentiaalisen tasoituspaikan, mutta AC Oulun erinomaisesti torjunut maalivahti Jeremy Vuolo nyrkkeili Aapo Lappalaisen laukauksen kulmapotkuksi.

Hämeenlinna sai avausjaksolla muutaman yksittäisen pistohyökkäyksen, mutta kokonaisuutena peli oli täysin oululaisten hallussa.

– Nopea avausmaali helpotti tilannettamme ja pääsimme pelaamaan aika leppoisasti omilla vahvuuksillamme. Peli oli vapautunutta, eikä hätää ollut missään vaiheessa, Hietanen sanoi.

AC Oulun 2-0-osuma syntyi 23. minuutilla. Jatkuvasti hienoja palloja tarjoillut Mika Nurmela keskitti oikealta laidalta pallon boksiin Dritan Stafsulalle. Vahvalla itseluottamuksella pelaava Stafsula otti pallon ensin haltuunsa, harhautti sitten maltilla Hämeenlinnan puolustajan ja laukoi pallon varmasti maaliin.

Hämeenlinna sai parhaan paikkansa 34. minuutilla, mutta Lappalainen ohjasi takatolpalta pallon ohi maalin.

AC Oulu suortti ensimmäisen pelaajavaihtonsa jo 36. minuutilla, kun tuore vahvistus Randy Edwini-Bonsu tuli kärkeen Tuure Siiran tilalle. Kanadalainen vakuutti heti avausottelussaan ollen alati vaarallinen pallon kanssa. Myös Edwini-Bonsun lähtönopeus sekä pallollinen rohkeus tekivät vaikutuksen.

Toisen puoliajan alussa maalivahti Vuolo osoitti jälleen taitonsa torjumalla isäntien Daut Kuqin läpiajon. Vajaan puolen tunnin kohdalla puolestaan Jani Kauppila pääsi ampumaan Nurmelan esityön jälkeen huippupaikasta boksin sisältä, mutta kuti viuhui hieman yli maalin.

Illan kolmas ja Stafsulan kauden kuudes täysosuma syntyi 59. minuutilla komean yhdistelmän päätteeksi. Nurmelan antaman kulmapotkun jälkeen Matias Ojala puhkaisi hienolla syötöllään isäntien puolustuslinjan ja Edwini-Bonsu murtautui boksin sisälle. Kanadalainen löysi lopulta syötöllään vasemmalta takatolpalta Stafsulan, joka ei erehtynyt.

68. minuutilla Edwini-Bonsu kruunasi väkevän debyyttipelinsä laukomalla ottelun loppulukemiksi 4-0. Myöhemmin nähtiin vielä upea kuvio, jonka päätteeksi Nurmela petasi paikan Edwini-Bonsulle, mutta tällä kertaa kuti pamahti ylärimaan.

– Kun peli ratkesi jo hyvissä ajoin, pääsimme sopivasti säästelemään vähän paukkujakin, koska seuraava ottelu on jo sunnuntaina, mainitsi Hietanen.

Näin AC Oulun alkukauden vieraspelirupeama sai kunniakkaan huipennuksen. Kauden viidestä ensimmäisestä ottelusta neljä pelattiin vieraissa, ja pistepussiin pamahti 10 pojoa, joiden myötä AC Oulu on vahvasti mukana sarjan kärkikahinoissa.

– Kyllä pistesaldoon voi tyytyväinen olla, koska nämä ovat olleet raskaita reissuja. Kotkasta olisi ollut otettavissa pinnoja, mutta hyvä näinkin, mietti Hietanen.

Seuraava ottelu on edessä jo tulevana sunnuntaina, kun sarjanousija HIFK saapuu vieraaksi Castrenille. Kyseessä on Castrenin jäähyväisottelu, joten kaikki sankoin joukoin mukaan!

FC Hämeenlinna – AC Oulu 0 – 4 (0 – 2)

2min. 0 – 1 Janne Hietanen (Daniel Owusu)
13min. AC Oulu Tuure Siira varoitus
23min. 0 – 2 Dritan Stafsula (Mika Nurmela)
59min. 0 – 3 Dritan Stafsula (Randy Edwini-Bonsu)
68min. 0 – 4 Randy Edwini-Bonsu
71min. FC Hämeenlinna Graciano Ozeias varoitus