AC Oulun tappioputki ei katkennut perjantai-iltana oululaisten kärsiessä 1-3-vierastappion Kuopiossa. Tappio oli AC Oululle jo kuudes peräkkäinen.

Sama vanha kuvio kentän tapahtumien suhteen toistui Kuopiossakin, kun pallonhallinta merkittiin oululaisille prosentein 58-42. Sillä ei ole kuitenkaan käytännössä mitään merkitystä, sillä tulosurheilussa vain maaleilla on väliä.

Helteisellä Kuopion keskuskentällä pelattu ottelu alkoi oululaisittain erittäin synkissä merkeissä, kun Janne Hietanen kaatoi kotijoukkueen nuoren Atte Hoivalan rangaistusalueella jo pelin toisella minuutilla. Tilanteesta tuomittiin rangaistuspotku, jonka isäntien kokenut Tero Taipale latasi varmasti Dennys Rodriguesin selän taakse.

AC Oulu ei kuitenkaan notkahtanut nopeasta takaiskumaalista – päinvastoin. KuPS:n johtomaalin jälkeen AC Oulu nimittäin otti pelin otteen itselleen ja painoi hyökkäyksiä antaumuksella isäntienpäätyyn. Oma paikkansa oli muun muassa Mika Nurmelalla, joka kuitenkin tälläsi Frank Jonken esityön jälkeen vastapalloon tulleen pelivälineen paristakymmenestä metristä maalin yli.

Makea tasoitusosuma syntyi lopulta 17. minuutilla komean kulmapotkukuvion päätteeksi. Jarkko Hurme puski boksin sisällä voimalla Nurmelan ulospäinkiertäneeseen kulmapotkuun ja lopulta Jonke tiputti ison apinan selästään ohjaamalla jalallaan Hurmeen puskusta maalia kohti tulleen pallon Mikko Vilmusen selän taakse. Maali oli Jonken Veikkausliigauran toinen ja katkaisi hyökkääjän 11 ottelun maalittoman putken.

AC Oulu jatkoi tasoituksen jälkeen edelleen hyökkäyksien vyöryttämistä kohti kuopiolaismaalia. Muun muassa Nurmela hätyytti jatkuvasti KuPS:n keskuspuolustajia oivallisilla keskityksillään.

Kuopiolaisten kohuttu ja jatkuvasti muihin maisemiin hamuava taituri Dickson Nwakaeme kunnostautui muutamia näyttäviä harhautuksia lukuun ottamatta lähinnä konnuuksissa. Nigerialainen sai keltaisen kortin rapattuaan Janne Hietasta varsin rumasti takaapäin ottelun 22. minuutilla. URHOtv:n KuPS-taustaisen kommentaattori Kai Nyyssösenkin mielestä Dicksonille olisi pitänyt nostaa suora punainen kortti, mutta mies selvisi siis keltaisella.

Avausjakson lopulla ote kuitenkin kääntyi keltapaitaiselle kotijoukkueelle ja 40. minuutilla syntyi myös voitto-osumaksi jäänyt maali. Pietari Holopainen oli jäänyt vartijoiltaan merkkaamatta Antti Hynysen antaessa kulmapotkun ja näin Holopainen pääsi puskemaan liian vapaasti pallon maaliin.

Puoliajalla AC Oulu teki yhden vaihdon, kun jo pelin alussa itseään hieman loukannut Ethie vaihdettiin Juuso Majavaan, joka pääsikin muutamaan otteeseen lupaavasti hätyyttelemään KuPS-puolustusta. Majavaa ruokki varsinkin oivaltavasti useaan otteeseen väläytellyt Jean Fridolin Nganbe Nganbe.

KuPS:lla oli toisella jaksolla omat paikkansa lisämaalien tekemiseen. Muun muassa Dickson ja vaihdosta kentälle tullut Miikka Ilo hätyyttelivät Rodriguesin maalia noin tunnin pelin jälkeen. Ote olikin niukasti kuopiolaisilla, eikä AC Oulu päässyt kiinni vaarallisiin maalitekopaikkoihin. Yksi sellainen kuitenkin siunaantui Majavalle Dominic Yoben pitkän avauksen ja Joonas Pennasen pienen sivusiirron ansiosta. Majava kuitenkin tykitti pallon voimalla etukulmasta ohi.

Viimeisen niitin iski yliajalla maalannut Miikka Ilo, joka laukoi suhteellisen pienestä kulmasta kosmeettisen 3-1-maalin.

AC Oulun kuuden edellisen pelin tilastot ovat varsin lohduttomat: kuusi tappiota ja maalisuhde 3-17. Voittojen tielle olisi nyt päästävä mahdollisimman nopeasti, jottei syksystä tule liian tuskaista. Seuraava ottelu on edessä ensi lauantaina, jolloin sarjajohtaja HJK saapuu vierailulle pohjoiseen.

KuPS – AC Oulu 3 – 1 (2 – 1)

2min. 1 – 0 Tero Taipale rp.
17min. 1 – 1 Frank Jonke (Jarkko Hurme)
20min. KuPS Atte Hoivala varoitus
22min. KuPS Dickson Nwakaeme varoitus
40min. 2 – 1 Pietari Holopainen
90min. 3 – 1 Miikka Ilo

Yleisöä: 2 345