AC Oulu pelasi jo seitsemännen ottelunsa ilman tappiota, kun sarjakolmonen HIFK kaatui Raatissa upean taistelun jälkeen lukemin 2-1. Laivastonsinisten maalit tekivät avausjaksolla osuneet Didier Tayou ja Mika Nurmela. Punapaidat maalin päähän toisella jaksolla toi Eero Peltonen.

HIFK tuli otteluun todella lujaa ja kotijoukkue oli ensimmäiset minuutit kovassa paineessa. Oma pallollinen peli lähti kulkemaan kuitenkin vajaan kymmenen minuutin jälkeen tuttuun tyyliin, mutta parhaimmat paikat alkoivat syntyä silti vastahyökkäyksistä. AC Oulu siirtyi johtoon, kun ottelua oli pelattu 10. minuuttia. Dritan Stafsula pääsi kuljettamaan palloa kohti HIFK:n puolustuslinjaa ja oikealla hetkellä ”Tani” löysi keskeltä Nurmelan, joka tarjoili pallon vielä oikea-aikaisesti tilanteeseen juosseelle Tayoulle, jonka sijoitus ei jättänyt kysymyksiä, vaan pallo löysi tiensä takakulmaan.

Oululaisten hyvä ote jatkui johtomaalin jälkeen ja HIFK oli vastaanottajan roolissa, vaikka se saikin luotua avausjaksolla usean läheltä piti tilanteen. Yhdeksän minuuttia avausmaalista oli kulunut, kun AC Oulu sai vapaapotkun läheltä rangaistusalueen rajaa. Pallon taakse marssi avausmaalin syöttänyt Nurmela, jonka kierteinen kuti löysi tiensä verkkoon maalipuiden avustuksella. Hieno maali ei jättänyt HIFK:n maalivahdille Lassi Hurskaiselle sanan sijaa.

AC Oulu jatkoi hyvää peliä myös toisen maalin jälkeen ja pallo pysyi omalla joukkueella pitkiäkin aikoja. Dominic Oppongin johtama puolustuslinja siivosi keskityspallot hyvällä prosentilla ja HIFK pysyi nollilla.

Toisen jakson ensimmäiset 20 minuuttia olivat tasaista vääntöä, jonka HIFK lopulta selätti ottaen hallinnan itselleen. Punaiset vyöryivät tasaiseen tahtiin kohti David Monsalven maalia, mutta kotijoukkue kesti. AC Oulu ei onnistunut pallon riiston jälkeen pitämään sitä avausjakson lailla, joka väsytti pelaajia turhaan.

Ilmassa roikkunut kavennusosuma syntyi lopulta, kun ottelua oli käyty 83. minuuttia – vahvassa maalivireessä oleva Eero Peltonen viimeisteli lähietäisyydeltä pallon varmasti maaliin. Ennen maalia HIFK loi paikkoja, mutta esimerkiksi Janne Hietasen pelastus maaliviivalta piti kotijohdon kahdessa maalissa riittävän pitkään.

Viimeiset kymmenen minuuttia HIFK haki tasoitusta vimmatusti ja kasvalla riskillä. Se avasi vastahyökkäyspaikkoja kotijoukkueelle, mutta viimeiset ratkaisut jäivät lopulta liian heikoiksi, eikä se onnistunut naulaamaan viimeistä naulaa stadilaisten arkkuun. Loppuhetket elettiin jännityksessä, mutta AC Oulu onnistui puolustamaan oman maalin edustansa riittävän hyvin. Taistelupeli päättyi lopulta erotuomari Kalle Mäkisen vihellykseen ja arvokkaat kolme pistettä jäivät AC Oulun haaviin.

– Eka jakso oli Oulun ja toka meidän. Saatiin luotua kyllä riittävästi paikkoja, mutta tänään ei mennyt sisään kuin kerran, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara toteaa.

– Voitto maistuu hyvältä. Se ei tullut helpon kautta ja paljon jäi parannettavaa, mutta etenkin avausjakson peliin olen tyytyväinen. HIFK on sisukas joukkue, joka yksinkertaisesti juoksi meidät ahdinkoon toisella jaksolla. Meidän olisi pitänyt tehdä parempia ratkaisuja pallon kanssa ja täten rauhoittaa peliä. Tästä on hyvä jatkaa kohti KTP-ottelua, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen pyörittelee.